Proiectare

Proiectare

Înainte de a începe proiectarea unei case, beneficiarul ar trebuie să aibă o oarecare informație despre viitoarea casă: modelul sau conceptul, numărul estimativ al încăperilor și funcționalitatea acestora. Iar dacă aceste informații lipsesc, noi vă ajută cu referințe pentru a da start proiectului.

1. Aspecte generale:
Identificarea modelului case. O analiză a propriilor dorințe și gusturi, va duce la ușurarea procesului de proiectare și comunicarea cu arhitecții. Până a alege compania de proiectare ar fi bine să cunoașteți în linii generale ceea ce doriți și ce așteptări aveți de la viitoarea casă. În ce stil va fi proiectată? Va fi o casă unde veți locui permanent, sau doar o casă de vacanță? Câte persoane vor locui în acea casă? Numărul de etaje și suprafața aproximativă?
– Alegerea tipului de structură. În funcție de preferințele pentru viitoarea casă, va fi ales atât tipul de structură, cât și materialele din care va fi construită casa. Aici probabil cel mai bine ar fi să consultați arhitecții.
– Selecția materialelor. Această etapă este una complexă și implică mai mulți factori. Important e  ca să nu faceți economii, atunci când merge vorba de calitatea materialelor.
2. Elaborarea conceptului. De la început , arhitectul va elabora un concept al viitoarei case, luând în considerare dorințele și așteptările beneficiarului.
3. Obținerea certificatului de urbanism. Având la mână un concept al viitoarei case și terenul în proprietate, Beneficiarul va depune toate actele necesare pentru a obține certificatul de Urbanism. Documentul  a fi eliberat de primăria locală.
înainte de a începe proiectarea efectivă, trebuie să obții avizele necesare pentru viitoarea construcție. Cel mai important document de care ai nevoie este Certificatul 
4. Studiul geotehnic.
Un studiu geotehnic, este un factor foarte important în construcția unei case, care cu regret este ignorat de mulți Beneficiari. Acesta cuprinde informații despre structura și consistența solului, dar și recomandări tehnice importante pe care trebuie luate în considerare la elaborarea proiectului
5.
După obținerea tuturor documentelor indicate mai sus, începe proiectarea casei. Pentru a obține un proiect bun și funcțional, este importantă comunicarea între Beneficiar și arhitecți, care vor lua în calcul dorințele Beneficiarului, dar și vor veni cu recomandări profesioniste. Proiectul va include planuri de arhitectură, de rezistență și de instalațiile inginerești, elaborate în urma unor calcule detaliate.
Proiectarea necesită o atenție sporită la tote detalii pentru că pot apărea și o serie de probleme. cea mai răspândită este construcția unei case cu dimensiuni mari, negândite, care apoi vor duce la supracosturi, construcție și cheltuieli adăugătoare la întreținerea casei.
Importanța dimensiunilor corecte a casei la etapa de proiectare!
Viitoarea casă trebuie proiectată astfel încât să nu fie mai mare decât dumneavoastră. Este important să se facă calculele necesare, pentru identificarea corectă a spațiilor necesare pentru trai și uz, având în vedere următoarele aspecte:
– Spațiul și încăperile viitoarei locuințe (numărul de dormitoare, blocuri sanitare, camere de oaspeți, încăperi auxiliare, etc.).
– Numărul de persoane care vor locui în această casă.
– Câte nivele va avea viitoarea casă.
– De cât spațiu liber e nevoie în jurul casei.
Pentru a nu da greș, aceste toate trebuie făcute împreună cu arhitecții!
6. Obținerea Autorizației de Construire. După ce proiectul casei va fi gata, Beneficiarul va depune toate actele necesare, pentru a obține Autorizația de Construire – document care permite demararea lucrărilor de construcție.